Ponie­dzia­łek, 21 lipca

ŚNIADANIE:

  • gra­hamka z masłem, pastą z makreli
    z koper­kiem
  • her­bata mali­nowa

OBIAD:

  • zupa bro­ku­łowa z kaszą jaglaną
  • spa­ghetti po boloń­sku, jabłko,
    kom­pot

Wto­rek, 22 lipca

ŚNIADANIE:

  • kaj­zerka z masłem, jaj­kiem
    i szczy­pior­kiem
  • płatki jęcz­mienne z suszoną żura­winą
    i mle­kiem
  • her­bata

OBIAD:

  • rosół z maka­ro­nem
  • bitki wołowe w sosie wła­snym, ziem­niaki,
    surówka z czer­wo­nej kapu­sty, kom­pot

Środa, 23 lipca

ŚNIADANIE:

  • 2 kanapki (chleb pszenno-żytni) z masłem,
    file­tem z indyka pie­czo­nym i pomi­do­rem
  • her­bata żura­wi­nowa

OBIAD:

  • zupa owo­cowa z grzanką
  • rata­to­uille warzywne z wie­przo­winą,
    kasza kuskus, kom­pot

Czwar­tek, 24 lipca

ŚNIADANIE:

  • bułka z seza­mem z masłem,
    polę­dwicą sopocką i sałatą
  • kasza manna z mle­kiem
  • her­bata

OBIAD:

  • zupa szcza­wiowa z ryżem
  • kotlet de vola­ille, ziem­niaki,
    sałatka wio­senna, kom­pot

Pią­tek, 25 lipca

ŚNIADANIE:

  • 2 kanapki (chleb sło­necz­ni­kowy) z masłem
  • sałatka twarogowo-warzywna
  • bawarka

OBIAD:

  • zupa gro­chowa z ziem­nia­kami i kieł­basą
  • pie­rogi z tru­skaw­kami i polewą śmietanowo-budyniową,
    kom­pot