Jadło­spisy dla dzieci z die­tami wyklu­cze­nio­wymi dostępne są
w placówce. Na prośbę rodzica mogą być prze­ka­zane
drogą mailową po wcze­śniej­szym skon­tak­to­wa­niu się
z die­te­ty­kiem Two­jego Zdrówka.


Ponie­dzia­łek, 21 sierp­nia

ŚNIADANIE:

  • 1 kanapka (chleb razowy) (20g), z masłem (7g), serem żółtym i papryką (15g+10g)
  • her­bata z dzi­kiej róży (200ml)

ŚNIADANIE II:

  • jabłko (1szt.)

OBIAD:

  • zupa ucie­rana z warzyw z grzan­kami (250ml)
  • spa­ghetti (100g),z sosem boloń­skim (80g),woda (150ml),śliwka (1szt.)

PODWIECZOREK:

  • 1/2 kaj­zerki (20g),z masłem (5g),twarożkiem tru­skaw­ko­wym (20g)
  • her­bata owo­cowa (200ml)

Wto­rek, 22 sierp­nia

ŚNIADANIE:

  • 1/2 kanapki (chleb pszenno-żytni) (10g), z masłem (3g), wędliną dro­biową i sałatą (10g+5g)
  • jogurt wiśniowy (120g)
  • kawa zbo­żowa (200ml)

ŚNIADANIE II:

  • śliwki (2szt.)

OBIAD:

  • zupa pomi­do­rowa z maka­ro­nem (250ml)
  • pie­czeń rzym­ska z sosem warzyw­nym (70g+80g),ziemniaki (100g),colesław (50g),kompot (150ml)

PODWIECZOREK:

  • kisiel jabł­kowy (150ml),chrupki kuku­ry­dziane (10g)
  • her­bata porzecz­kowa (200ml)

Środa, 23 sierp­nia

ŚNIADANIE:

  • 1/2 kaj­zerki (20g), z masłem (5g), sałatka maka­ro­nowa z kur­cza­kiem i papryką (50g)
  • kakao (200ml)

ŚNIADANIE II:

  • jabłko (1szt.)

OBIAD:

  • żurek z ziem­nia­kami i jaj­kiem (250ml+1/2szt.)
  • klu­ski na parze (1szt.),z musem jabłkowo-brzoskwiniowym (50g)woda (150ml)

PODWIECZOREK:

  • 1/2 gra­hamki (20g),z masłem (5g),szynką wiej­ską i papryką (15g+10g)
  • her­bata z cytryną (200ml)

Czwar­tek, 24 sierp­nia

ŚNIADANIE:

  • 1/2 kanapki (chleb pszenno-żytni) (20g), z masłem (5g), powi­dłami (20g)
  • kasza manna na mleku (200ml)
  • her­bata owo­cowa (200ml)

ŚNIADANIE II:

  • mar­chewka starta (50g)

OBIAD:

  • zupa bro­ku­łowa z zacierką (250ml)
  • pul­pet dro­biowy z kala­fio­rem w sosie zio­ło­wym (70g),kasza kuskus (100g),brukselka (50g),kompot (150ml)

PODWIECZOREK:

  • 1 kanapka (chleb sło­necz­ni­kowy) (20g),z masłem (5g),pastą mię­sną i pomi­do­rem (bez skórki) (20g+10g)
  • her­bata żura­wi­nowa (200ml)

Pią­tek, 25 sierp­nia

ŚNIADANIE:

  • 1/2 bułki z makiem (20g), z masłem (5g), jaj­kiem i szczy­pior­kiem (20g)
  • kawa zbo­żowa (200ml)

ŚNIADANIE II:

  • banan (80g)

OBIAD:

  • zupa ogór­kowa z ryżem (250ml)
  • kuleczka rybna w sosie pomi­do­ro­wym (70g), ziem­niaki (100g),surówka z kiszo­nej kapu­sty (50g),woda (150ml)

PODWIECZOREK:

  • cia­sto jogur­towe z porzecz­kami (100g)
  • her­bata mali­nowa (200ml)

Źródło danych: z — Jadło­spis dla żłobka
C:\00_ATA\4_MENUET\4_EDYTOR\ME_2017\TE_1734\[2017T34_BAMEN_K02.xlsx]BAZA_ALG