Jadło­spisy dla dzieci z die­tami wyklu­cze­nio­wymi dostępne są
w placówce. Na prośbę rodzica mogą być prze­ka­zane
drogą mailową po wcze­śniej­szym skon­tak­to­wa­niu się
z die­te­ty­kiem Two­jego Zdrówka.


Ponie­dzia­łek, 16 paź­dzier­nika

ŚNIADANIE:

  • 2 kanapki (chleb razowy) (40g), z masłem (10g), serem żółtym i papryką (30g+20g)
  • her­bata z cytryną (200ml)

OBIAD:

  • zupa koper­kowa z kaszą jaglaną (250ml)
  • gulasz wie­przowy z warzy­wami (160g), kasza pęczak (100g), kom­pot (200ml)

PODWIECZOREK:

  • 1 kanapka (chleb razowy) (20g), z masłem (5g), polę­dwicą sopocką i ogór­kiem zie­lo­nym (15g+10g)
  • her­bata owo­cowa (200ml)

Wto­rek, 17 paź­dzier­nika

ŚNIADANIE:

  • 1 kanapka (chleb żytni na zakwa­sie) (20g), z masłem (5g), wędliną dro­biową i sałatą (15g+5g)
  • kasza manna z owo­cami na mleku (250ml)
  • her­bata żura­wi­nowa (200ml)

OBIAD:

  • zupa pomi­do­rowa z zacierką (250ml)
  • kotle­cik mię­sny z kaszą jaglaną (70g), ziem­niaki (120g), surówka z czer­wo­nej kapu­sty (50g), kom­pot (150ml)

PODWIECZOREK:

  • man­da­rynka (1szt.), paluch kuku­ry­dziany (10g)
  • kakao (200ml)

Środa, 18 paź­dzier­nika

ŚNIADANIE:

  • gra­hamka (40g), z masłem (10g), pastą twa­ro­gową ze szczy­pior­kiem (40g)
  • her­bata owo­cowa (200ml)

OBIAD:

  • zupa prze­cie­rana z warzyw z grzan­kami (250ml)
  • kur­czak w sosie szpinakowo-śmietanowym (140g), maka­ron razowy (100g), mar­chewka do chru­pa­nia (1szt.) ‚kom­pot (150ml)

PODWIECZOREK:

  • kisiel tru­skaw­kowy (150g), wafle ryżowe (10g)
  • her­bata żura­wi­nowa (200ml)

Czwar­tek, 19 paź­dzier­nika

ŚNIADANIE:

  • 1 kanapka (chleb żytni na zakwa­sie) (20g), z masłem (5g), mio­dem (20g)
  • maślanka brzo­skwi­niowa (120g)
  • kawa zbo­żowa (200ml)

OBIAD:

  • zupa ryżowa (250ml)
  • kotlet scha­bowy (90g), ziem­niaki (120g), surówka z bura­ków (50g), kom­pot (150ml)

PODWIECZOREK:

  • 1/2 gra­hamki (20g) , z masłem (5g), pastą dro­biową i sałatą (20g+5g)
  • her­bata z cytryną (200ml)

Pią­tek, 20 paź­dzier­nika

ŚNIADANIE:

  • 2 kanapki (chleb razowy) (40g), z masłem (10g), pastą z makreli i pomi­do­rem (40g+20g)
  • her­bata z cytryną (200ml)

OBIAD:

  • barszcz czer­wony z ziem­nia­kami i jaj­kiem (250ml+1/2szt.)
  • pie­rogi z serem na słodko (160g), kom­pot (150ml), jabłko (1/2szt.)

PODWIECZOREK:

  • murzy­nek z wiśniami (100g)
  • her­bata mali­nowa (200ml)

Źródło danych: p — Jadło­spis dla przed­szkola
G:\TE_1742\[2017T42_BAMEN_K07.xlsx]BAZA_ALG