Jadło­spisy dla dzieci z die­tami wyklu­cze­nio­wymi dostępne są
w placówce. Na prośbę rodzica mogą być prze­ka­zane
drogą mailową po wcze­śniej­szym skon­tak­to­wa­niu się
z die­te­ty­kiem Two­jego Zdrówka.


Ponie­dzia­łek, 18 wrze­śnia

ŚNIADANIE:

  • 1 kanapka (chleb gra­ham) (20g), z masłem (5g), polę­dwicą sopocką i pomi­do­rem (bez skórki) (15g+10g)
  • mleko (200ml)

ŚNIADANIE II:

  • jabłko (1szt.)

OBIAD:

  • zupa ogór­kowa z ryżem (250ml)
  • spa­ghetti (100g), z sosem boloń­skim (80g), kom­pot (150ml), śliwka (1szt.)

PODWIECZOREK:

  • 1/2 kaj­zerki (20g) , z masłem (5g), serem żółtym i ogór­kiem zie­lo­nym (15g+10g)
  • her­bata z dzi­kiej róży (200ml)

Wto­rek, 19 wrze­śnia

ŚNIADANIE:

  • 1/2 kanapki (chleb pszenno-żytni) (10g), z masłem (3g), dże­mem (10g)
  • kefir jabł­kowy (120ml)
  • kakao (200ml)

ŚNIADANIE II:

  • wino­grona (70g)

OBIAD:

  • zupa bro­ku­łowa z zacierką (250ml)
  • udko z kur­czaka (70g), ziem­niaki (100g), mize­ria (50g), kom­pot (150ml)

PODWIECZOREK:

  • 1 kanapka (chleb sło­necz­ni­kowy) (20g), z masłem (5g), pastą twa­ro­gową ze szczy­pior­kiem (20g)
  • her­bata żura­wi­nowa (200ml)

Środa, 20 wrze­śnia

ŚNIADANIE:

  • 1 kanapka (chleb razowy) (20g), z masłem (5g), szynką wiej­ską i papryką (15g+10g)
  • her­bata owo­cowa (200ml)

ŚNIADANIE II:

  • banan (1szt.)

OBIAD:

  • krup­nik z ziem­nia­kami i dro­biem (250ml)
  • pie­rogi ruskie (160g), kom­pot (150ml),winogrona (70g)

PODWIECZOREK:

  • budyń wani­liowy z rodzyn­kami (150ml), chrupki kuku­ry­dziane (10g)
  • her­bata mali­nowa (200ml)

Czwar­tek, 21 wrze­śnia

ŚNIADANIE:

  • 1/2 kanapki (chleb pszenno-żytni) (10g), z masłem (3g), serem żółtym i sałatą (15g+10g)
  • musli na mleku (200ml)
  • her­bata mali­nowa (200ml)

ŚNIADANIE II:

  • arbuz (80g)

OBIAD:

  • zupa ucie­rana z zie­lo­nego groszku z grosz­kiem pty­sio­wym (250ml)
  • łazanki z młodą kapu­stą i wie­przo­winą (170g), kom­pot (150ml), jabłko (1/2szt.)

PODWIECZOREK:

  • 1 kanapka (chleb sło­necz­ni­kowy) (20g), z masłem (5g), wędliną dro­biową i ogór­kiem zie­lo­nym (15g+10g)
  • her­bata z cytryną (200ml)

Pią­tek, 22 wrze­śnia

ŚNIADANIE:

  • 1/2 gra­hamki (20g), z masłem (5g), pastą jajeczną ze szczy­pior­kiem (na jogur­cie) (20g)
  • kawa zbo­żowa (200ml)

ŚNIADANIE II:

  • śliwki (2szt.)

OBIAD:

  • zupa koper­kowa z kaszą jaglaną (250ml)
  • ryba pie­czona (70g), z warzy­wami po grecku (60g), ryż (120g), kom­pot (150ml)

PODWIECZOREK:

  • cia­sto z porzecz­kami (100g)
  • her­bata owo­cowa (200ml)

Źródło danych: z — Jadło­spis dla żłobka
G:\TE_1738\[2017T38_BAMEN_K01.xlsx]BAZA_ALG